Mitt første skjerf!

Yippi - etter "ukesvis" med strikking - kun avbrutt av garnmangel og lange arbeidsdager - så er mitt Freestyle-grå-skjerf nådd den magiske grensen på 2 meter - og da synes jeg det er ferdig. Det er faktisk det første skjerfet som jeg har strikket - nå i en alder av 40-something. I mine yngre dager hadde min hjerne problemer med å forstå at jeg skulle bruke så mange masker på "bare" et skjerf når jeg heller kunne strikke langt på en genser eller noe slikt. Tja, hvor mange masker er det egentlig; et overslag viser at det er rundt 27 omganger på 10 cm og dermed 540 omganger som jeg har strikket for å få skjerfet mitt. Videre er det 42 masker på en omgang så vi snakker 22680 masker, sånn omtrentlig. Humm. Det var jo noen masker det. Ganger jeg med maskefart (hvor fort kan det være) så blir det vel noen timers arbeid. Men, jeg er ferdig - og feirer det med å slenge skjerfet to ganger rundt halsen. Og, jeg har strikket pulsvarmere som hører til skjerfet også - det gikk raskt. Alt er i samme stil som lua jeg strikket i romjula. Garnet heter Freestyle, fargen 0007, og jeg har brukt mønster 21907 fra hefte 219 til Dalegarn. Nå er det en 12 åring som lurer på om jeg kan lage lua i hvitt til henne, men da er jeg veldig usikker på hvor mange masker jeg skal legge opp til et vakkert ungdomshode? For voksenhodet starter oppskriften med vrangbord med 88 masker. Noen erfarne strikkere der ute som mener noe?

Kommentarer

Hege LH sa…
Gratulerer med ferdig sett! Imponerende innsats...! ;-) Det blir nok godt i vinterkulda...

Men 44 masker til ei stor lue, det høres faktisk overkommelig ut...!? :-)
Mette sa…
Hei Hege - de 44 blir til 132 etter vrangborden - dessverre, men lua er rask å strikke! Blir knallbra nysnø til evt. skitur på lørdag ser jeg :-) God tur i ettermiddag!
Ser du har fått litt strikkedilla - koselig.
Mette sa…
Upps- lua starter med 88 masker, og det økes 44 til 132... litt rot i hodet mitt her.
Nå har jeg startet en ungdomshode-lue - jeg er 58cm rundt hodet og ungdommen er 52 cm, så da har jeg lagt opp 88*52/58 dvs. ca 78 masker. Så får vi se da :-)
Hege LH sa…
Hehe. Ja det er ikke så rart at ei lue krever flere masker enn pulsvarmerne... ;-)

Populære innlegg fra denne bloggen

DILLA på pannebånd

Temperatur-årsteppe