fredag 20. mai 2011

Hekleruter

Det er mange som er i gang med heklerutene til DROPS mønster fra hefte 125. Og, nå som det er garnsalg med 30% på DROPS Delight ut mai så er det veldig fristende å prøve seg litt - selv for en heklenybegynner som meg. Med god help av DROPS heklevidoer, har jeg også lært meg staver, fastmasker, kjedemasker, luftmasker. Jeg har startet med fargen 07 - som er brun/blå/beige - som stua mi - og den litt vage planen er pute-forstykke på 4x4 ruter. Da kan jeg nesten tenke lappeteknikk. Har noen sett kombinasjon av lappeteknikk og hekling? Lenke? Mer inspirasjon:

  • Sølvi har laget i fargene 05, 08, 09, 10 og 11: Sølvi's blog, og
  • Hege har blant annet laget i fargen 14 Heges blogg. Hege - du må legge ut bilder av de andre fargene du har laget av også!

5 kommentarer:

Litamora's Quilt & Design sa...

Kjempefine hekleruter! Blir nok et flott teppe dette!
Ha en god helg,
Laila

Sølvi's blog sa...

Flott farve du har valgt også. Ser ut som vi må¨ha oss ett hekletreff snart. Og Hege har lagt ut bilde av masse forskjellige farver, bare rull ett stykke bakover i bloggen hennes.

Kirsti sa...

De er knallfine, Mette. Tror jeg må ta meg en tur på Jens Hoff over helga :o)

Hege LH sa...

Kjære Mette, dette er nydelig! :-)
Jeg har heklet masse i april... i fargene 8, 9, 10 og 11 - og til slutt 14, men favoritten ble nr 11 i mitt prosjekt. Dvs. den blå-brune er favoritten i mitt neste prosjekt... med bestemorruter i dobbelt garn. ;-)

Hege LH sa...

Ang. lappeteknikk... kanskje det går å kombinere med å lage lappepute (front+bak), og så quilte fast heklelappene... har ikke sett det noe sted, men det kan bli stilig... særlig med alle de fine blå/brune stoffene dine... kan evt. slippe å hekle/sy sammen de 4x4 heklelappene hvis det er et poeng... Jeg har forresten en jakke der en heklebrikke er sydd på, det fungerer helt fint der. ;-)