KLAR FOR KALDE KVELDER med jakke i Alpaca Bouclé

Mitt nye yndlingsgarn for høsten er Alpaca Bouclé. Jeg startet på denne jakka rett etter påske, og har omsider kommet i mål. Mønsteret kommer fra DROPS, og jakken strikkes i tre deler - bakstykket og de to forstykkene. Det er korte ermer som er sydd sammen på oversiden og undersiden av armen.

Jeg hadde slurvet med strikkefastheten og endte opp med en alt for stor jakke - ja, det skulle være 17 masker og 22 omganger som ble 10x10 cm og det viste seg at jeg hadde 15 masker og 25 omganger. Det var nok til (ja, jeg har regnet over) at en størrelse XL ble til XXL. Men, det var egentlig ikke noe problem - jeg tok frem symaskinen og sydde inn 3-6 cm i hver side (når for- og bakstykket lå oppå hverandre) i en fin bue fra nederst på jakken, via armhulen og til enden på jakkeermet. Så, du er advart - vær mer nøye med strikkefastheten enn jeg var.

Så var det en uklarhet i mønstret (er det oftere det med DROPS-mønster enn andre mønster?). Det står at et sted at det er 5 masker i stolpe mot midten, men så når man strikker skal bare en kantmaske strikkes som rille. Jeg har postet på oppskriftsbloggen (29.07) men foreløpig ikke respons. Jeg tror at man på begge forstykker bør strikke 5 masker i rille mot midten. Jeg har gjort det på det forstykket med knapphull, men hadde ikke fått det med meg på forstykket der knapper er festet. Jeg ville også på størrelse XL flyttet det øvre knapphullet opp et par centimeter, eller evt. hatt et knapphull på halskanten. Jeg har valgt å strikke en omgang mer enn oppgitt på halskanten og brukt elastisk avfelling (video) og syntes det ble bra.

Så en siste ting. Garnet er laget av mange små løkker, slik at det er IKKE lurt å bruke en for spiss strikkepinne. Jeg klarte å ta med mindre enn halvparten av tråden endel ganger, som i dummeste fall førte til at en maske raknet. Så, bruk butte strikkepinner.

Garnet er utrolig lett og mykt - og jeg stikker nå et lettere skjerf/sjal (pinne 7 bruker jeg nå) med dette mønstret. Så, jeg bestiller herved noen jobb-frie kvelder med strikketøyet og en god film.

Kommentarer

Kirsti sa…
Nydelig, Mette. Det er så gøy å se at strikking igjen er på moten, og at nye og spennende garntyper dukker opp. Gleder meg til nye symøter, med innslag av strikking og hekling.
RandiA sa…
Den så myk, delikat og varm ut...Fin hobby.(Telle masker og mønster må jo være noe for en matematiker ...he,he...)

Populære innlegg fra denne bloggen

DILLA på pannebånd

Temperatur-årsteppe