Møbius-tube i Alpaca Boucle

Favorittgarnet - for å ha tett mot halsen - er for meg Alpaca Boucle fra DROPS Garnstudio, og det er også 15-åringen min enig i. Han har funnet ut at dette ikke klør i det hele tatt, og at en Møbius-tube er en lur måte å ha på seg sjerf på. Nei, ingen bilder av ham med tuben, men her er noe bilder av tuben alene.

Tuben på bildene er strikket i lys grå, og jeg har brukt tre 50g nøster av Alpaca Bouclet.Slik har jeg strikket:
Legg opp 50 masker på pinne nr 7.  Bruk gjerne en rundpinne (men du skal strikke frem og tilbake i rillestrikk). Strikk rillestrikk til du nesten har brukt opp tre nøster, men at det er nok garn igjentil å felle av og til å sy sammen de to endene av sjerfet slik at du får en tube. Du kan enten sy sammen slik at det blir en ordinær tube, eller du kan vri den ene enden en gang slik at du får et
Møbius-bånd. Ser du på bilde over til venstre at hvis du er en liten maur og skal spasere på utsiden av Møbius-tuben så er ikke det mulig, du starter på utsiden på toppen av bildet, og så kommer du etterhvert på innsiden av tuben, og så på utsiden etc. Møbius-tuben har ingen innside og ingen utside:-) Var det vanskelig å se hva jeg mener så kanskje dette bildet gjør det klarere.

Du kan forresten enkelt lage et Møbiusbånd med papir - for å øve det, og blir du hektet kan du også trylle litt og lage dette.

Så, matematikk og strikking er to aktiviteter som lett kan kombineres!

Kommentarer

Fikk kjempelyst til å prøve å strikke en sånn. Ser gutta her i gården liker slike tubeskjerf også :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

DILLA på pannebånd

Temperatur-årsteppe