Drodling - for hukommelse - og kreativitet?

Det har vært påske. Jeg har hatt 4 dager fri fra jobb. Jeg har forsøkt å kjede meg, uten større suksess - og jeg har forsøkt meg på drodling.

Drodling, eller doodling, er å lage krusseduller på papir - mens man egentlig er konsentrert om noe annet. Kanskje man snakker i telefonen, eller tenker lange tanker, eller sitter på forelesning, mens man samtidig lar pennen løpe spenstig over papiret. Denne aktiviteten skal visst være ubevisst, men jeg har bevisst satt meg ned med et vakkert hvitt ark og en sort penn - hørt på Kings of Convenience og tegnet det som har falt meg inn. Pennen har kanskje fanget opp helt tilfeldige tanker - eller vært motivert av at jeg følte at dette var veldig likt det å øve inn maskinquiltemønster der målet er å fylle en flate.

Tall -- ja, dette kan være noen høye søyler - og mylder av organismer under søylene?


Jeg er også litt hektet på fargelegging for tiden, og har kjøpt "Enchanted Forest" av Johanna Basford (ja, og noen kort hun har laget også), og nye fargeblyanter fra Faber Castell Polychromos som flyter lekent over papiret. Ja, så jeg måtte fargelegge litt på drodlingen min også.
The Fight

Super daisy mountain from pebbles (tror jeg er motivert av maskinquilteboken til Leah Day "From Daisy to Paisley" her).

Blåsjell


Det har kommet et "nytt begrep" (nytt for meg) som heter Zentangle Doodling. Kanskje det er det jeg har holdt på med? Det sies at drodling er bra for konsentrasjon og hukommelse (http://en.wikipedia.org/wiki/Doodle) - ja takk, det vil jeg gjerne at er korrekt. Da drodler jeg bare videre jeg.

Kommentarer

Hege LH sa…
Nydelig drodling... eller dudelidei som Freja stadig sier. Likte blåskjellene ekstra godt... Og lurer på om de er quiltevennlige... :-)
RandiA sa…
Det var flott og dekorativt.
Flott doodling! Det er kjempemorsomt å holde på med når man vil "tømme hodet" for ideer :o)
Ha en flott ny og kreativ uke!
Mette sa…
Ja - Hege, jeg har quiltet blåskjellene - veldig greitt - men ekstra artig når jeg kan fargelegge dem. Du må dudelideie noen blåskjell med Freja.
Takk Randi.
Laila - jeg antar vi har sett drodlingene dine på quilter (men jeg ser gjerne noen på papir også)- men det er litt lettere med penn og papir - jeg kan jo lett flytte pennen :-)
merete sa…
det ligger så mye meditasjon og videre inspirasjon i slike strektegninger,- de ble fine! mange spennende utgangspunkt for quiltemønstre.

Populære innlegg fra denne bloggen

DILLA på pannebånd

Temperatur-årsteppe