Strikk!

Først - godt nytt 2010! Håper du får et utmerket håndarbeidsår. Nå som det er så mørk - ja, også inne hos meg - har jeg måttet holdt meg til strikking, fordi det kan jo gjøres i halvmørket. Det har blitt noen pulsvarmere (brrr) og også en lue. Det er lenge siden jeg har strikket - et lite tiår tror jeg - men det er artig å ha begynt på igjen. Lua jeg har strikket er i grått (Freestyle 0007) og jeg har brukt mønster 21907 fra hefte 219 til Dalegarn. Jeg har begynt på skjerf også, og det er mønster til pulsvarmere også i heftet. Og, det har blitt pulsvarmere med og uten perler. De koksgrå med perler er mønster nr 5 i hefte 130 fra Dalegarn (det er et par år gammet), mens de lilla med perler har jeg tegnet opp selv og brukt masketallet fra Dalemønstret. Men, hjertene på de lilla ser litt ut som djevelhjerter så jeg er litt usikker på om jeg heller skal gjøre dem litt bredere.
Jeg har også laget noen frem-og-tilbake-rett i melert Tynn Alpakka (Du Store Alpakka AS) i fargen 191. Jeg la bare opp 50 masker på pinne 2.5 (jeg strikker skrekkelig stramt) og strikket i 14 cm, felte av og sydde sammen. Evt. kan man snu 90 grader før man syr sammen slik at "stripene" kommer nedover armen. Et annet enkelt mønster er å bare bruke glattstrikk på 5-pinner. Jeg brukte alpakka og pinne 2.5 og la opp 54 masker - strikket 4 omganger, laget piquotkant (til å brette i, 2 sammen 1 kast) og så glattstrikk så langt man vil, piquoukant og fell av. De brun-melerte er laget slik, og nå holder jeg på noen blåmelerte. Det er jo så kaldt i Trondheim nå slik at jeg må ha maaaaange pulsvarmere. Brrrrr....

Kommentarer

Sølvis blog sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sølvis blog sa…
Godt Nyttår til deg også. Har blitt litt strikking her også i det siste,, men har ikke fått blogga det. Godt innevær i hvert fall, selv om det er deilig med en liten tur ut i kulda også.
Hege LH sa…
Åh! Disse var kjempefine! :-) Holder på å strikke meg en skikkelig varm hals... men den blir neppe ferdig før mildværet kommer tilbake... ;-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Temperatur-årsteppe

Strikkepinnemappe

DILLA på pannebånd