Martins rille-pannebånd

10 åringen ville ha pannebånd - nå som sola har kommet og våren snart er her! I sort. Og, jeg laget følgende veldig enkle oppskrift, som passer til hoder som er rundt 56 cm i omkrets. Du trenger: 4.5 pinner (to stk), litt under 50g Freestyle garn.

  • Legg opp 18 masker. Strikk en omgang rett.
  • Så begynner 24 rapporter med det som sluttproduktet blir 3 omganger vrangt og 3 omganger rett (rillemønster). Siden du strikker frem og tilbake blir det da rett-vrangt-rett-rett-vrangt-rett for de 6 omgangene som utgjør en rapport.
  • Strikk så en vrang-rille til, dvs. 3 omganger (det motsatte av det du gjorde sist), og til slutt en omgang rett.
  • Du har nå et smalt og langt bånd - på 24*6+5=149 omganger.
  • Da legger du start og ende mot hverandre og strikker eller masker sammen til det blir et pannebånd. Evt. så feller du av og syr endene sammen - du vet selv hva som blir penest for deg.
Og vips - ferdig! Jeg forsøkte først å strikke sammen (tok opp masker i start-delen, strikket en maske fra start og sluttdelen sammen og så strikket to masker sammen på sluttdelen), men for meg ble det ikke så pent, så da bare klippet jeg i over pannebåndet og masket sammen istedenfor... Det ble sånn ganske ok. Pannebåndet passet også til meg (som er 58 cm rundt hodet) og med dette 3+3 rillemønstret blir pannebåndet ganske elastisk. Kanskje jeg må lage ett til meg selv i en knæsj farge? Lilla eller blått - eller knall orange kanskje?

Kommentarer

Mette sa…
Da har Martin brukt pannebåndet en stund - og nå er det blitt litt for vidt for ham. Så, vi har sydd det sammen en ca 5 cm tror jeg. Det kan bety at 3+3 riller kan være for lite elastisk - eller at pannebåndet var for "langt". Håper dagens "fix" gjør at pannebåndet er brukanes igjen :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Heklede lyslykter til påske?

Temperatur-årsteppe

Strikkepinnemappe