SIM SALABIM -- jeg har heklet en veske!

Jeg lærer å hekle, og halvstaver var som ikke stod på repertoaret mitt. Det har jeg fikset på - ved å hekle (og ikke strikke, nei) en veske med bare halvstaver.

Jeg så et artig mønstret i DROPS hefte 32. Vesken hekles med 4 tråder samtidig med heklekrok nr 5. Oppskriften sier en tråd med lin (som linvesten min) og tre tråder med Delight. Jeg har brukt fargene 05 (rosa/beige), 07 (blå/beige) og 02 (brun/beige - tror jeg) - mens det i oppskriften er brukt 08 (grønn/beige) i Delight istedenfor brun/beige. Linfargen er 103, naturmelert (som i vesten min). Halvstaver lærte jeg ved å se DROPS video. Det ble litt styr med å få med alle 4 trådene samtidig, men det gikk skrekkelig raskt å hekle.

Mønsteret var greitt å følge, bare halvstaver i ring, og en maskemarkør var greitt å ha så jeg så hvor omgangen startet. Jeg avvek litt fra mønstret fordi jeg i en tidlig fase nok var litt stormannsgal ("blir virkelig veska stor nok?") og økte til 110 masker istedenfor 100 masker rundt veska. Men, i ettertid ser jeg at 100 er absolutt nok. Jeg minsket til ca 90 masker de siste omgangene på veska slik at den skrånet litt inn mot toppen. Jeg minsket ved å hoppe over en maske hver tiende maske på tredje siste og siste omgang.

Reima på vesken står det i oppskriften skal være 80 cm, men siden vesken er ganske tung (min veier 511 gram) så blir reima fort strukket litt så jeg lurer på om man enten bør ha reima noe kortere eller forsterke den på et vis (jeg vet ikke hvordan).

Det er en mangel i den norske oppskriften på klaffen - dvs. de 4 siste setningen er blitt borte - men de er der på den svenske oppskrifen (mens den danske mangler litt mindre enn den norske). Jeg har lagt inn kommentar til DROPS om det, men ser ikke at de har fulgt opp ennå.

Jeg er fornøyd med kjøpet av litt psykedelisk knapp!

Kommentarer

Hege LH sa…
Lekker - lekker - lekker! :-) Er overrasket over at det er så mange garnvarianter her, må nok se denne på nært hold snarest! ;-) Og knappen er akkurat prikken over i'en...
Sølvis blog sa…
Flott veske, og en god ide til utnyttelse av noe av garnet som ble til overs etter hekleteppet mitt.
Forresten, kanskje du burdelese over teksten i første avsnittet ditt, du har vel heklet og ikke strikket denne?

Populære innlegg fra denne bloggen

Heklede lyslykter til påske?

Temperatur-årsteppe

Strikkepinnemappe