STRIPET sjal i Järbo mellanraggi

Quiltegården i Trondheim har startet med garnsalg, og jeg har testet ut Järbo garn, mellanraggi. Fargen heter 28004 (klimt turkis?) og dette er et flerfarget garn. Jeg trodde i utgangspunktet at det var mer tilfeldig lengde på flerfargetheten, men det viser seg at det er nesten helt pinlig nøyaktig like langt med beige, mørk/lys grå "rutet", beige, rosa, lysblått og mørk brunt i garnet. Så vidt jeg forstår fra svenske sider, så er dette et veldig populært sokkegarn- med god utholdenhet:-) Men, det betyr vel ikke at jeg ikke kan rillestrikke et sjal med et sokkegarn?

Jeg brukt pinner nr 4 (står anbefalt nr 3 på magebeltet på garnet) og la opp 3 masker, og strikket hele tiden rillestrikk. Jeg ville ha uttrykket mindre kompakt enn det man trenger å sokker. For hver 4de pinne øket jeg en maske på den ene siden av arbeidet, innenfor den ytterste masken, se video. Jeg fortsatte på den måten til jeg hadde strikket ett nøste (100g). Da hadde jeg 80 masker og sjalet var 80 cm langt og 40 cm på det bredeste :-) Da var det nytt nøste (nøst bort til du er på samme farge som da du sluttet forrige nøste) og så var det å felle en maske (innenfor den ytterste) hver 4de pinne igjen. Jeg gjorde det slikt: se video. Jeg synes knappene til Snella og Petronella er så lekre - så jeg sydde på en roseknapp. Ja, jeg hadde også lage et knappehull ca 10 cm fra den ene enden på sjalet (dette er en stor knapp så jeg felte 5 masker). Da kan jeg plassere knappen skjult eller ikke etter humøret.

Det er flere rillestrikkede sjal å finne i bloggland, og jeg likte fargene i Heges rillesjal veldig godt - der var det mer tilfeldighet:-)

Så, er jeg fornøyd? Ja, det er jeg. Garnet var godt å strikke med, og det var ikke mange skjøter (på to nøster var det en skjøt, uten noe veldig hopp i garnfarge - det er jo viktig siden sjalet er så periodisk å se på). Siden det er sokkegarn er det ikke spesielt mykt mot halsen, men det klør heller ikke. Jeg vet ikke hvordan det oppfører seg etter vask, men det finner jeg nok tidsnok ut. Sjalet er ganske elastisk siden det er rillestrikket på tykkere pinne enn anbefalt. Fargene føles litt retro og kanskje gammeldags, men jeg tror de passer ypperlig til en beige eller brun høstjakke.

Kommentarer

Et flott sjal du har strikka, må kanskje prøve et sånt et til vinteren. Det blir kaldere framover nå, og da er jeg mer venn med strikkepinner jeg også. Hater å strikke når jeg svetter på hendene, og garnet føles som det sitter fast på pinnene ;o)
Kikka innom garnavdelinga til Siw når jeg var innom i dag. Mye nydelige farger, men lot meg friste til stoffene i dag. Men blir nok noen garn-nøster snart tenker jeg :o)
Ha en fortsatt kreativ uke,
Laila

Populære innlegg fra denne bloggen

Heklede lyslykter til påske?

Temperatur-årsteppe

Strikkepinnemappe