Mariusdress

Marius strikkebok fra Juritzen forlag (fjorårets julegave) har jeg hatt mye glede av -- og i høst har jeg bladd over til babydelen og funnet frem til Mariusdress (6mnd). Min stedatter Siri, og hennes Bjørn, ble foreldre til tvillinger for veldig snart 6 måneder siden, og jeg har strikket Mariusdresser til dem til jul. Sander har fått dress i de klassiske fargene (marine 5575, offwhite 1002 og rød 4219, i SMART superwash fra Sandnes), mens Elvira har fått en dusere fargetone (plommefarget 7080 Falk fra Dale, og offwhite 1002 og gammelrosa 4622 fra SMART superwash fra Sandnes).


Jeg mener at jeg har fulgt oppskriften rimelig godt (vel, jeg strikket ermene litt lenger enn oppskriften), men allikevel fikk jeg alt for lite av bunnfargen når jeg fulgte oppskriften, jeg måtte kjøpe etter to ekstra nøster av bunnfargen for begge dressene.
Jeg sleit veldig under monteringen av forkantene med at tråder av mønsterfargen løsnet mot forkanten - selv om jeg har sydd med veldig små maskingsting før jeg klippet opp og også sikket over kanten. Jeg måtte feste flere tråder av mønsterfargen på nytt for hånd og maskin, og ett sted måtte jeg juksebrodere inn noen masker som løsnet. Det var ikke artig, og jeg håper virkelig at ikke flere masker løsner her under bruk. Hvis jeg skulle strikke flere av disse så tror jeg at jeg vil gjøre følgende endring. Jeg vil når jeg kommer opp til mønstret på "bolen" legge til 5 masker i midtstolpen slik at jeg etter jeg har klippet opp foran vil sitte igjen med bredre belegg på hver side, og at det er innstrikket mønsterfargen i dette belegget. Jeg vil da i midtstolpen stikke først 1 eller 2 masker i bunnfargen (til å bruke til å ta opp forkanten i) og så deretter annenhver maske i bunnfarge og mønsterfarge for å få mønsterfargen bedre festet i arbeidet. Når jeg da klipper opp så vil det være minst 4 masker belegg på hver side av forkantene på dressen.

Da gjelder jeg meg til å se Sander og Elvira i dressene, og håper at de ikke blir for små med en gang - men slik er det vel med babyer og strikkeplagg:-) Det var veldig gøy å strikke dressene - og ikke så veldig gøy med montering. Jeg er nå blitt stor tilhenger av rund sal eller oppned-genser uten særlig montering. Og klipping i mønster med smalt belegg, det tror jeg at jeg vil vente litt før jeg prøver meg på igjen.


Kommentarer

Nydelige dresser! Og så koselig med tvillinger :-)
Litt leit at du fikk trøbbel med montering, men godt du fiksa det med kyndig hånd :-)
Ønsker deg og dine en fortsatt god jul :-)
Rosehagen sa…
Å så nydelige dresser;)
Så kjedelig at du sleit med monteringen.

Fin uke til deg;)

Klem fra Ann-Mari

Populære innlegg fra denne bloggen

Temperatur-årsteppe

Heklede lyslykter til påske?

DILLA på pannebånd